mobil-header3

Lisa om att vara volontär

Dikten "En broder mer" av Stig Dagerman beskriver så vackert det fantastiska i att hjälpa en medmänniska i nöd. Efter att ha mött flyktingarna på Kos, som lämnat allt och står på stranden till Europa med ibland bara ett hopp om en fridsammare framtid i bagaget och ett rop på hjälp på sina läppar, så har dessa människor blivit verkliga. De har blivit bröder och systrar med namn, leenden, en historia och en framtid. Genom att hjälpa blir ens eget liv värt mer. Jag gör skillnad – stjärnorna ler och jag kan känna att i morgon är världen en aningens lite bättre. 

"En broder mer
Jorden kan du inte göra om,
stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra
en annan människa väl.
Detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre
betyder en broder mer"

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling