mobil-header3

Teresas reseberättelse i bilder

Detta bildspel visar bilder och berättar historier från Teresa. Klicka på bilderna för att se dem större och läsa bildtexterna till dem.
Några texter är för långa för att synas under bilderna så samtliga bildtexter återfinns även längst ner på sidan.

Bild 1
Vi började med att rensa upp.. delade ut sopsäckar och bad de använda det. Många flyktingar anslöt sig till sist och hjälpte till... Det blev en väldigt bra stämning och framförallt en mycket renare strand!

2
Bilder säger mer än ord ibland...

3
Denna grekiska härliga människa Alis va den som tog hand om oss när vi inte orkade själva. Han körde oss överallt, dök upp från ingenstans, kramade oss när vi var ledsna, kom med kaffe kl. 04.00 på morgonen, köpte pajer varje natt till oss och delade ut bröd till flyktingarna. Kan inte med ord beskriva hur godhjärtad och osjälvisk denna människa är!  Vi är så glada över att känna dig!

4
Lauras favorit var en 15-årig pojke som kommit ensam till Kos. Han klamrade sig fast i Teresa och Malin när han precis kommit av båten och allas våra hjärtan slår lite extra för honom... En kille som gillade att kramas och som verkligen behövde det...

5
Denna båt satt det 11 personer i, hängandes över kanterna i flera timmar på stormigt hav. Vi drog in dem sista biten och hjälpte dem på plats. Den tacksamheten går inte att beskriva....

6
Så här glad kan man bli när man får rätt hjälp som alla barn, alla familjer och alla människor behöver och  borde ha rätt till!Rullstolen som vi hade med oss kom till användning för en handikappad pojke som inte kan gå, Ahmad. Han kom med sin pappa, men har en tvillingbror med samma funktionsnedsättning kvar i Syrien, sin mamma och två småsyskon, 2 och 3 år gamla. Pappan kunde bara ta med en åt gången. De kom i land på fel sida av ön så han fick bära pojken genom hela ön. Ahmad var mycket svag när han kom, vi trodde inte han skulle klara sig, så det var underbart att se hans glädje över rullstolen när han piggnade till!

7
Den här stora familjen hjälpte vi med båt- och tågbiljetter så de kunde fortsätta sin färd mer säkert. Vi önskar dem all lycka till!

8
Natalie med otroligt söta barn. De bodde med sina föräldrar i tält  innan de kunde ta in på hotell.

9
En ung kille visade med "teckenspråk" att han behövde en sax. Någon tolkade och sa att han var frisör och ville klippa sina vänner. Daniela i gruppen hade en frisörsax med sig på hotellet som hon gick och hämtade. Killen blev så glad och började genast klippa. Lite glädje och sysselsättning!

10
När man fått nya kläder, en torr blöja, mat och en napp. I famnen hos Kjeld.

11
På väg hem efter en intensiv natt med hundratals nyanlända flyktingar. Alla kläder och skor tog slut så Max i gruppen gav bort sina skor och gav till en som verkligen behövde dem. Han jobbade dessutom flera timmar barfota efter det.

12
När allt som behövs är såpbubblor...

13
En stackars akut uttorkad pojke med gul hud, loppor, svinkoppor och feber hittade jag på en dyngsur och smutsig madrass, utan möjlighet att resa sig på grund av smärta. Av ren tur fick vi tag i en turist som var läkare och en sjuksköterska. Lite lite vatten fick vi i honom men han kräktes och kräktes. Sjukhuset tog inte emot honom så Kjeld bar honom in i ett tält med fötterna i högläge på flytvästar som vi staplade. Han hade endast en dunjacka så han fick en T-shirt.  Medan vi stod och gav honom sjukvård så kände jag hur lopporna bet mig och när vi nuddade hans mage kved han.
Tårarna slutade inte rinna när vi lämnade honom hos hans vänner...

14
Man utgår alltid ifrån rutan som ligger mellan hamnen och polisstationen. Det är själva basen. Här ska allt man kan tänka sig behöva under natten finnas. Vatten och något att äta förstås, torra kläder, skor, filtar, jackor, och mycket mer. Skulle något saknas finns det ett emergency room i närheten.

15
När mamma har fått gå till tandläkaren och jag fått en bärsele att hänga i så mammas armar kan vila lite.

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling