mobil-header3

Varje kväll när färjan går mot Aten

Varje kväll när färjan går mot Aten så är vi där. Vi delar ut vatten till alla, croissanter och försöker ordna om det är något akut någon någon behöver, som till exempel en ryggsäck, barnvagn, bärsele, jacka osv. 

En kille hade klämt ett finger illa och hade ett sår och en eventuell fraktur. Efter att ha pratat med polisen fick Hedvig som är läkare gå in tillsammans med Teresa. Vi tog fram våra sjukvårdsgrejer och spjälade upp och tejpade fingret med kompresser. Med stressade poliser hade vi inte lång tid på oss, plus att färjan strax skulle gå. 

En sån liten sak kan göra en sån skillnad för denna kille och det känns så fantastiskt bara att visa att man bryr sig. 

Det är en sån bisarr situation när flyktingarna ska gå på färjan. De säras på från "vanligt" folk enligt polisen, sätts innanför galler som boskap och häromdagen fick vi försöka få igenom vatten genom gallret genom att klättra och sticka in under. De som stod närmast gallret skickade bak till de andra och det var så häftigt att se hur de samarbetade. En stor familj behövde en barnvagn och då klättrade vi upp och tillslut lyckades få över den över gallret. Lycka och tacksamhet hos familjen gjorde det helt värt det och för hoppningsvis blir deras resa lite lättare.

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling