mobil-header3

Glöm inte dessa män!

Emma på Leros:
Vi kom hit torsdag kväll. Här finns ett camp där trycket är ca 1200 flyktingar. Idag är lugnaste dagen på månader. Ca 80 personer varav tre barnfamiljer och främst unga ensamma män bor här. Dessa män är nordafrikaner och är därmed inte en prioritet. Vissa har varit här i 25 dagar (medan andra nationaliteter åker efter 2-3 dagar). Detta skapar enorm frustration! Vi fixade en fotboll och sen var vi igång. Stimulans. Vi pratade trots språksvårigheter. Som vänner. Skrattade. Jag har blandat franska, arabiska och engelska. Sen var det dags för te och då bjöd vi på cookies till det. Glad stämning! 

Men. När kvällen kom bubblade frustrationen upp till ytan igen. Glöm inte dessa män! De kämpar för att få ett bättre liv. På franska berättade en marockan att han har två småbröder och en lillasyster och en sjuk mamma. Pappan är död. Han är försörjaren. Han har två examen, elektriker och kock. Dubbeljobb ger honom 1000 kr i månaden. En årslön täcker knappt mammans sjukhuskostnader. Vi dör säger han. "C'est la merde". Han har en stump till finger och djupa ärr i bakhuvudet. Han har blivit rånad och misshandlad många gånger av "maffian" i Marocko. Han vill ha ett bättre liv för sin familj. Han har åkt över havet och sett döda människor. Han sa: jag önskar, bara önskar att jag fick en chans att välja mina vägar i livet själv. För att få ett drägligt, stabilt liv. Så nu, för att bli sedda, har männen inlett en hungerstrejk!

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling