mobil-header3

Första dagen på Kos

Emma:
Första dagen på Kos. Lång dag.
Olika hotell för barnfamiljer och ensamma män. Skjutsat barnfamiljer till och från polisstationen. Väntat i timmar på registrering. Frustration över systemet och hur människorna behandlas. Godtyckligt. Lekt med barnen. Trötta, vissa ledsna och traumatiserade introverta barn, men alla så duktiga och många lugna!

Utdelning av mat vi köpt och av filtar på kvällen. Medicinsk hjälp, transporter till sjukhus varav en diabetiker som saknade insulin. Delat ut middag och dryck till flyktingar på en hotellrestaurang. Pratat och vinkat hejdå till flyktingar som tog färjan till Aten, med utdelning av kläder och väskor som dem behöver på resvägen.

Nattpatrullering. Spaning längs med olika stränder om båtar kommer iland. Mörkt och kallt. Inte många båtar ikväll.

Nu är kl 09.15 här och jag planerar på att sova några timmar. Vilken dag!

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling