mobil-header3

Anders: Summering resa den 8:e till 17:e till Kos

Summering resa den 8:e till 17:e till Kos med Team Sweden Volunteers.

Ibland stannar livet upp, det tar liksom en paus. Jag kan inte förstå att jag är hemma nu och inte på Kos. Det vanliga livet har ännu inte gjort sig påmint och intrycken tumlar runt i huvudet. Som tur är har jag en mycket älskad partner i livet, Lisa. Hon lyssnar och hon förstår. Har också Joanna som varit med om samma saker som jag. Familjen är min styrka.

Kom ner till Kos, mötte Kjeld och Otto, som överlämnade till oss. Kjeld förklarade och förklarade, men jag tog inte in. Han berättade om alla rutiner och praktiska ting. Men han kunde inte förmedla känslan, det går inte att förmedla känslan. Tog mindre än 24 timmar innan jag hade och förstod känslan.

Första morgonen kom Otto från ett tufft nattpass då han inte sovit, bara jobbat, och jag sa beskäftigt, men Otto, du får väl inte åka ensam, varför ringde du inte till nån av oss som låg och sov. Nu förstår jag. Efter en hel natts jobb är hjärnan rätt grötig. Jag själv somnade vid ratten vid halvsextiden på morgonen. Och hade inte Joanna slängt sig på ratten och styrt upp, så kanske jag inte suttit här nu.

En, kanske två nätter så kommer det mycket människor på flykt. Nästa natt ingenting och nästa natt ingenting och sen plötsligt slår det till igen. Så går det upp och ner. Varför det är så vet jag inte.

Resan för mig har bara börjat. Jag kan inte stillatigande se på när oskyldiga människor behandlas illa, när oskyldiga människor flyr sina hem, när människor behöver stöd, när människor lider. 

Jag måste göra mer, men just nu vet jag inte vad.

Fotot visar underbara Alice på restaurang Boomerang där alla människor på flykt åt middag. När jag åkte så gav jag Alice en stor och varm kram och sa, tack för allt. Då sa hon, det är jag som ska tacka, ni reser runt halva jordklotet för att utan ersättning hjälpa människorna här på Kos. Det är jag som ska tacka er!

Jag glömmer aldrig dig Alice!

//Anders

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling