mobil-header3

Anna i Aten: En kväll jag kommer minnas. 

Klicka på bilden för att öppna inlägget på vår Facebook-sida Klicka på bilden för att öppna inlägget på vår Facebook-sida

Vi var på plats nere i hamnen när en färja kom in runt 22.20. Över 500 flyktingar, nästan uteslutande barnfamiljer, anländer. De hänvisas till en slags hangar, där det redan bor ett ganska stort antal, som anlänt tidigare.

Kaos när alla ska hitta en plats att slå läger på. Tälten räcker inte till alla. Alla sover direkt på betonggolvet utan madrasser eller kuddar, men UNHCR-filtar finns. Lång kö till mat- och vattendistribution.

Jag och Hedvig (som också är läkare, (gynekolog/förlossningsläkare)) går runt och försöker göra en första bedömning av de som uppger att de behöver medicinsk hjälp. Inga tolkar finns, andra flyktingar hjälper oss att tolka.

Vi sorterar ut vilka vi tycker akut behöver träffa de grekiska läkarvolontärer som jobbar i natt, och inte kan vänta till imorgon. Det tar lång tid att få fram ambulanser, men till sist är fyra barn, en gravid kvinna och ytterligare en ung kvinna på väg in till sjukhus.

Lugnet lägger sig mer och mer, de flesta kommer till sist till ro och somnar. Vi tar taxi hem till hotellet, och "pausar" från denna absurda verklighet, som pågår bara någon km härifrån.

Imorgon är en ny dag. Nya båtar, nya familjer.
Och just nu kommer ingen vidare härifrån.

 

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling