mobil-header3

Hedda: Pappan såg att vi lekt mycket med hans två pojkar vid teserveringen...

Hedda:

Pappan såg att vi lekt mycket med hans två pojkar vid teserveringen, så han kom fram och bjöd oss hem till dem på kaffe, cigg & kakor.

Mjuk kudde på sten som håller fast tältet och Lisa på den äldstas plaststol. Lika naturligt som att äta hemma vid matbord och bakgrundsmusik med vänner, fast med skillnaden att den muntliga kommunikationen ibland brister. Väldigt vardagligt men under märkliga omständigheter.

De är fast i Grekland sedan två månader tillbaka, när jag frågar varifrån i Syrien de kommer ifrån blir det missförstånd, men mamman säger "Daesh" medan pappan drar fingret över halsen. De trodde väl att jag frågade varför de flytt. När vi sedan får det tänkta svaret är det från en stad i Syrien som jag faktiskt inte hört talas om tidigare, det får vi kolla upp sedan när vi kommer "hem".

I Berlin finns en bror till familjen, ett sammanhang i en otrygg livssituation, visst vill de allra helst dit! Till slut blir det förhoppningsvis så.

Har ni whatsapp, facebook? Jadå!
Första meddelandet från mamman "احبكي", älskar dig.

Solen går ner så selfiesarna äldsta tar med Lisa blir lite mörka, alla fotograferas med alla, habibi och photo och kaffe överallt.

Imorgon ska vi dricka kaffe igen, men vi kanske hinner köpa med några kolourakias på vägen.
 

Lämna en kommentar:

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling