mobil-header3

Annika: Kvinnan i skoaffären har stora bruna sorgsna ögon

Annika: 
Kvinnan i skoaffären har stora bruna sorgsna ögon. Hon tittar på de skor vi vill köpa och säger ”11 euro, billigare kan jag inte ge er dem, det går inte”. Vi tar några par av dem och några simplare för nio euro och när vi är klara säger hon ”och så måste jag säga tack. Tack för det ni gör för flyktingarna. Alla vi, vi försöker, men det är inte lätt för oss greker, vi har det så svårt själva”, och jag nickar och tackar.

En morgon strular det lite och inser att vi kommer att få svårt att hinna om vi ska promenera de tre kilometrarna till vår container vid E1 i hamnen, vi haffar en taxi, han frågar vilka vi är och vad vi gör, vi berättar att vi jobbar med flyktingarna och sen pratar vi lite om Sverige och temperaturer runt sju grader i maj.

När vi är framme och har betalat säger han: και μπραβο σασ! Καλα το κανετε, bravo, ni gör en bra sak.

Apoteksföreståndaren visar oss i kassaapparaten vilket inköpspris de har på graviditetstest, vitaminer för gravida och solskyddskräm, dvs vilket pris hon kan sänka till. Sen frågar hon om hon ska skicka med småförpackningar av tandkräm och schampo. Vi tackar och hon säger tack! Tack för det ni gör!

En enda föraktfull kommentar har jag hört på grekiska om flyktingarna.
 
Jag kan inte nog understryka hur många av volontärerna i hamnen som är greker, mitt i den ekonomiska krisen, människor som tar sig tid att hjälpa, på ett sätt som jag aldrig gör när jag är hemma och fullt upptagen med jobb, familj, fåren...

Det är tamigtusan inte jag som är hjälte i det här sammanhanget!

 

Lämna en kommentar:

Senaste inläggen

ArkivOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling