mobil-header3

Situationen I fyktinglägret i Pireus blir alltmer ohållbar

Jeanette:
Situationen I fyktinglägret i Pireus blir alltmer ohållbar. Många har varit här i flera månader. Det är outhärdligt hett och det blir bara varmare och varmare.

Barnen är understimulerade, traumatiserade och därmed bråkiga. De springer över en väg som delar lägret där tunga lastbilar kör. Risken för olyckor är uppenbar. De vuxna är ibland uppgivna och ibland på bristningsgränsen. De har inte ork att hålla efter barnen.

Det saknas basala saker som vettiga skor. Det är svårt att organisera utdelningar när man inte kan ge till alla. Maten är så undermålig att näringsbrist inte kan uteslutas.

Rörelsefriheten för flyktingarna begränsas och de får inte åka med gratisbussarna in till stan som alla andra. Myndigheterna har satt upp ett tråkigt stängsel som ytterligare bidrar till känslan av instängdhet.

Alla processer går långsamt. Flera grupper är utestängda från möjligheten att söka asyl. Ingen vet vad som kommer att hända. Det här är inte värdigt Europa!

 

Lämna en kommentar:

Senaste inläggen

Arkiv

EtikettmolnOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling