mobil-header3

Alla läger blir man inte glad av

Teamet i Aten:
Alla läger blir man inte glad av. Vi besökte ett litet läger med omkring 300 flyktingar. Det fanns absolut ingenting där. Det var slitet och sorgligt.


Stämningen var deprimerad. De flesta saknade lämpliga skor. Somliga gick i trasiga skor andra i slitna sandaler. Det fanns inte heller tillräcklig tillgång till mediciner och läkare. Utöver det saknades bland annat också schampo, tvättmedel och rakhyvlar.

Det var mycket långt ifrån hur flyktingarnas liv skulle behöva vara. Det är inte brist på resurser som gör att det är så här. Det finns plats på finare UNHCR-boenden, men de här flyktingarna har inte möjlighet att bo där på grund av att de inte får delta i EUs omfördelningsprogram.
Vi åkte genast och handlade efter detta besök och imorgon åker vi tillbaka med sakerna. Vi berättar mer då.

Lämna en kommentar:

Senaste inläggen

Arkiv

EtikettmolnOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling