mobil-header3

Här i Aten lider en första dag mot sitt slut...

Här i Aten lider en första dag mot sitt slut och vi kan konstatera att vi har hunnit med mycket.

Vi började dagen med att besöka ett nyöppnat boende i Aten. Boendet har kapacitet för ca 200 personer och än så länge har 40 personer, barnfamiljer, flyttat in.
Boendet drivs av UNHCR och en grekisk organisation.

I jämförelse med Pireus och många andra boenden är detta fantastiskt. Familjerna får egna rum med riktiga sängar. Det finns gemensamma utrymmen både för vuxna och barn, stora balkonger med möjlighet att odla, utrymmen för undervisning, duschar och möjligt att tvätta. Jurister kommer vara på plats varje vecka för rådgivning.
Personalen jobbar hårt för att göra människornas tillvaro meningsfull bland annat genom medbestämmande, aktiviteter och undervisning. De jobbar också hårt för miljön med ambitioner om källsortering och olika sätt att minska energiförbrukningen.

Vi hade kontakt med boendet redan innan vi åkte ner och fick veta att de bland annat behövde byxor till kvinnor och barnskor vilket vi tog med från vårt lager. Boendet var också i stort behov av barnsängar, gardiner, färgpennor och skolmaterial vilket vi inhandlade.

Barnen i boendet ska få börja skolan och för att kunna göra det måste de ha egna anteckningsböcker och pennor.

Tack för era donationer som gjorde detta möjligt! ❤

Lämna en kommentar:

Senaste inläggen

Arkiv

EtikettmolnOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling