mobil-header3

Det läger vi besökte igår var verkligen fruktansvärt

Maria:
Det läger vi besökte igår var verkligen fruktansvärt. Trista, undermåliga lokaler och uppgivna människor med brist på allt från hygienartiklar till mening i tillvaron.


Trots det är det som har fastnat från dagen mötet med de unga männen från "single men's squat" som vi delade ut hygienartiklar och jeans till. Många låg fortfarande och sov vid lunchdags, uppgivna även de. Vissa kom inte och hämtade några jeans, fast de både behövde och ville ha dem. Varför är det ingen som riktigt vet. Kanske är de för stolta, kanske ville de inte besvära, kanske har de bara inte ork att ta sig ur sängen. Vissa var dock väldigt entusiastiska, visade oss runt och konverserade. En av dem var Ahmad. Han kom till Grekland strax efter att gränserna stängdes, och har inte lyckats ta sig vidare mot sitt slutmål, Tyskland, sen dess. Han funkade som vår koordinator idag och är en intelligent, pigg, alert, typ 25-åring som pratar flytande engelska.

Jag kan inte sluta tänka på vilket otroligt slöseri på mänskliga resurser det är att han tvingas sitta och ruttna på ett boende i Aten.

För er som har donerat pengar: Hygienartiklarna vi delade ut inhandlades igår. I personliga påsar packades schampo, duschkräm, kammar, raklödder, rakhyvlar och deodoranter. Packen var mycket uppskattade och vi såväl som männen tackat för ert stöd.

Lämna en kommentar:

Senaste inläggen

Arkiv

EtikettmolnOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling