mobil-header3

SVT Nyheter: Barnvagnar samlas in till överfullt flyktingläger

Här i Sverige börjar många redan bäva inför den tilltagande kylan. Även i flyktinglägrena på Grekland kommer vintern, men där är man inte lika förberedda. Hanna Håwi från Göteborg är en som försöker hjälpa till – genom att samla in barnvagnar.

– Man vet ju bara det som man ser på bilder och i nyheterna. Men det räcker för att agera tycker jag, säger Hanna Håwi som frivilligt samlar in barnvagnar till förmån för det flyktingläger som ligger utanför den lilla orten Moria på ön Lesbos i Grekland.

”Barnen sover på lervälling”
Lägret har flera tusen fler boende än vad kapaciteten tillåter. Ett av problemen som uppstår är att många måste sova direkt på marken, även små barn. För att hjälpa till har man på flera orter i Sverige startat insamlingar av barnvagnar för att skicka ner till ön. Nu även i Göteborg tack vare Team Sweden volunteers, Comfort hotel Göteborg och Hanna Håwi som hittills fått ihop 37 barnvagnar.

– Jag tror att det kommer betyda oerhört mycket. Det är lervälling på marken där barnen sover och det är fruktansvärt, vi måste få upp barnen från marken, säger hon.

Läs hela artikeln och se filmklipet från Hanna här: 
www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/barnvagnar-samlas-in-till-overfullt-flyktinglager
 

Arkiv, mediaklipp

Senaste mediaklippenOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling