tsv-mobile-header2

Här samlar vi artiklar där organisationen och våra volontärer uppmärksammats i media:

Klicka på bilden för att läsa magasinet online Klicka på bilden för att läsa magasinet online

Vi har varit med i en artikel i Babyproffsens magasin!

Du kan läsa hela magasinet på deras hemsida på den här länken:
» www.babyproffsen.se/magasin

eller så kan du ladda ner och läsa bara våran artikel som pdf-fil på den här länken:
» Artikel Babyproffsen

Vi har fått 140st liggdelar att dela ut till barn på flykt ifrån Babyproffsen.
TUSEN TACK!


 

Öppna inlägget (permalänk) »

I helgen slöt boende i Enköping med omnejd upp för människorna i flyktinglägren i Grekland. Skor, barnvagnar, filtar och kläder samlades in. – Folk hjälper gärna till, bara man ber om det, säger Ewalena Södergran från Team Sweden Volunteers.

Den trånga källarlokalen på Bergsgatan i Enköping fylls snabbt av kassar. Många vill bidra till ett drägligare liv för människorna i flyktinglägren i Grekland.
– Det här är verkligen ett perfekt tillfälle att hjälpa till, att göra det lilla jag kan, säger Jessica Jämsä från Långtora.
Bagageutrymmet i hennes bil är proppfullt med svarta sopsäckar som framförallt innehåller tvättade filtar...

Läs hela artikeln i EnköpingsPosten på denna länk:
 www.eposten.se/nyheter/enkoping/folk-hjalper-garna-till

 

Öppna inlägget (permalänk) »

Bilden på den fyraårige drunknade pojken Alan Kurdi på en strand i Turkiet fick sexbarnsmamman Teresa att agera. Tillsammans med sin mamma Elisabet och en vän har hon startat hjälporganisationen Team Sweden Volonteers för att hjälpa flyktingar. Nyligen åkte de till Grekland med ett stort lass barnvagnar, kläder och andra förnödenheter.

Flyktinglägret Moria på ön Lesbos beskrivs som ett av de värsta i Grekland. Här trängs 7 000 människor i ett läger som är byggt för 2  000. Under de svåra sanitära förhållandena och trångboddheten frodas sjukdomar och kriminalitet.
Hit kom Teresa Fröling, 35, i mitten av mars för att lämna över hundra barnvagnar som hon och hennes mamma Elisabet Grönbergs organisation Team Sweden Volunteers samlat in under vintern i Sverige.
– Barnvagnarna gör att de minsta barnen åtminstone slipper sova direkt på marken, berättar hon.
Det var andra omgången med barnvagnar som den ideella hjälporganisationen skickade till Grekland, men det var första gången Teresa själv besökte flyktinglägret på Lesbos och mötte de hjälpbehövande flyktingarna som tvingas bo där.
Strax före jul skickade Teresa, hennes mamma och Natalie Snell Redon, som också ingår i Team Sweden Volunteers, en första omgång med 120 barnvagnar till Moria.

fortsätt läsa artikeln här https://www.allas.se/samhalle/elisabet-och-teresa-hjalper-flyktingar-i-grekland/

Öppna inlägget (permalänk) »

Varbergsborna samlade in totalt 42 barnvagnar till människor på flykt när insamlingen ägde rum i mitten av april. I maj skickas barnvagnarna ner till olika flyktingläger i Grekland.

Insamlingen i Varberg är en del av Team Sweden volunteers initiativ. Även på andra platser i landet har det samlats in barnvagar i olika omgånger. Och med Varberg inräknat fick volontärerna sammanlagt ihop 346 barnvagnar den här gången.

Läs hela artikeln här www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sa-manga-barnvagnar-samlade-varbergsborna-in-till-manniskor-pa-flykt

Öppna inlägget (permalänk) »

På söndag kan varbergsborna skänka sin barnvagn till människor på flykt i Grekland. Det är organisationen Team Sweden volunteers som står bakom initiativet och i mitten av maj ska barnvagnarna ska fraktas till de mest behövande.

Detta är tredje gången som Team Sweden volunteers ska frakta barnvagnar till flyktingläger i Grekland. Senast, i slutet på mars, delades 300 barnvagnar ut på öarna Lesbos och Samos.

– När vi var där och delade ut barnvagnarna märkte vi verkligen vilken stor skillnad det gör, säger Teresa Fröling från Team Sweden volunteers.

Behovet av barnvagnar är stort i lägrena.
Klicka här för att läsa vidare
 

Öppna inlägget (permalänk) »

ålet var 100 barnvagnar – de fick ihop 300.
Och snart blir det ännu fler.


Teresa Fröling, grundare av Team Sweden volunteers, skänker barnvagnarna till behövande i grekiska flyktingläger.
– Känslan när de fick lägga ner bebisarna ombonade i torrt underlag var fantastisk.

Svenska Hjältar har tidigare berättat om Teresa Fröling, 35, som med organisationen Team Sweden volunteers samlar in barnvagnar för att skänka till grekiska flyktingläger.

Efter en regnig vinter tvingas barnen ligga på fuktiga kalla filtar i tältlägren. Med en barnvagn kan de få en varm sovplats och det hjälper familjen när de ska gå någonstans.

När Aftonbladet senast pratade med Teresa höll de på med en insamling och satsade på att få ihop 100 barnvagnar och pengar till frakt. Resultatet blev bättre än så: De fick ihop 300 vagnar.

Läs hela artikeln och se filminslaget här https://www.aftonbladet.se/a/kJJPoj

 

Öppna inlägget (permalänk) »

Barnvagnar samlas nu in på flera platser i landet, bland annat i Örebro, för att sedan skänkas till flyktingar i lägren i Grekland.

Det är organisationen Team Sweden volunteers som anordnar insamlingarna. De har sedan 2015 arbetat med välgörenhet i de grekiska flyktinglägren och har vid flera tillfällen åkt dit för att lämna över saker som skänkts.

Stort behov
En av de saker som det finns ett behov av är barnvagnar. Strax före jul åkte de ner med 120 vagnar, för ett par veckor sedan ytterligare 300 och nu hoppas de kunna samla in ännu fler.
– Vi har varit igång i tre dagar hittills och redan fått in över 130 stycken runt om i landet. Över 50 av de är i Örebro, säger initiativtagaren Teresa Fröling.

Läs hela artikeln på https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/samlar-in-barnvagnar-till-flyktingar-i-sodra-europa


 

Öppna inlägget (permalänk) »

I mitten av mars rullade nästan 300 insamlade barnvagnar från Skokloster mot de grekiska öarna Samos och Lesbos. Nu ligger barn som lever i flyktingläger i vagnarna. 

– Jag var beredd på en känslostorm. När vagnarna kom grät och skrek vi rakt ut av glädje, säger initiativtagaren Teresa Fröling.

Läs hela artikeln och lyssna på inslaget här https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/nu-har-hundratals-insamlade-barnvagnar-delats-ut-pa-lesbos-och-samos

 

Öppna inlägget (permalänk) »

När Teresa Fröling nominerades till Svenska Hjältar-priset tog insamlingen till flyktinglägren i Grekland osannolik fart. Snart skickas flera hundra barnvagnar ner för att hjälpa barnen som lever i misären.

Tillsammans med Elisabet Grönberg och Natalie Snell Redon är Teresa Fröling organisationen Team Sweden volunteers. Organisationen grundades av Teresa sedan hon varit på plats på Kos första gången, en resa hon gjorde eftersom hon kände att hon ville hjälpa till på något sätt.

– Jag skrev om det på Facebook och ville samla in pengar och förnödenheter och så frågade jag om någon ville följa med. Det slutade med att vi samlade in 100 000 kronor och vi var 18 stycken som åkte ner.

Det blev fler resor och till slut en organisation som nu är på väg att göra ännu en stor insats.

» Klicka här för att läsa hela artikeln på https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/de-samlade-in-300-barnvagnar/repsbs!AqNzjhONs2GyrNTuLt9U8w/

Öppna inlägget (permalänk) »

Senaste mediaklippen:

Arkiv

Skänk oss en gåva

Swisha till nr 1233559408
Bankgiro: 5203-5052
Plusgiro: 786278-2


Orgnr: 802498-7532  • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2


 

© Team Sweden Volunteers


Team Sweden Volunteers


 

Volontärresor, volontärresa, volontär, flyktinghjälp, flyktingar, Aten, Kos, Grekland, refugee, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger