tsv-mobile-header2

Här samlar vi artiklar där organisationen och våra volontärer uppmärksammats i media:

Varbergsborna samlade in totalt 42 barnvagnar till människor på flykt när insamlingen ägde rum i mitten av april. I maj skickas barnvagnarna ner till olika flyktingläger i Grekland.

Insamlingen i Varberg är en del av Team Sweden volunteers initiativ. Även på andra platser i landet har det samlats in barnvagar i olika omgånger. Och med Varberg inräknat fick volontärerna sammanlagt ihop 346 barnvagnar den här gången.

Läs hela artikeln här www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sa-manga-barnvagnar-samlade-varbergsborna-in-till-manniskor-pa-flykt

Öppna inlägget (permalänk) »

På söndag kan varbergsborna skänka sin barnvagn till människor på flykt i Grekland. Det är organisationen Team Sweden volunteers som står bakom initiativet och i mitten av maj ska barnvagnarna ska fraktas till de mest behövande.

Detta är tredje gången som Team Sweden volunteers ska frakta barnvagnar till flyktingläger i Grekland. Senast, i slutet på mars, delades 300 barnvagnar ut på öarna Lesbos och Samos.

– När vi var där och delade ut barnvagnarna märkte vi verkligen vilken stor skillnad det gör, säger Teresa Fröling från Team Sweden volunteers.

Behovet av barnvagnar är stort i lägrena.
Klicka här för att läsa vidare
 

Öppna inlägget (permalänk) »

ålet var 100 barnvagnar – de fick ihop 300.
Och snart blir det ännu fler.


Teresa Fröling, grundare av Team Sweden volunteers, skänker barnvagnarna till behövande i grekiska flyktingläger.
– Känslan när de fick lägga ner bebisarna ombonade i torrt underlag var fantastisk.

Svenska Hjältar har tidigare berättat om Teresa Fröling, 35, som med organisationen Team Sweden volunteers samlar in barnvagnar för att skänka till grekiska flyktingläger.

Efter en regnig vinter tvingas barnen ligga på fuktiga kalla filtar i tältlägren. Med en barnvagn kan de få en varm sovplats och det hjälper familjen när de ska gå någonstans.

När Aftonbladet senast pratade med Teresa höll de på med en insamling och satsade på att få ihop 100 barnvagnar och pengar till frakt. Resultatet blev bättre än så: De fick ihop 300 vagnar.

Läs hela artikeln och se filminslaget här https://www.aftonbladet.se/a/kJJPoj

 

Öppna inlägget (permalänk) »

Barnvagnar samlas nu in på flera platser i landet, bland annat i Örebro, för att sedan skänkas till flyktingar i lägren i Grekland.

Det är organisationen Team Sweden volunteers som anordnar insamlingarna. De har sedan 2015 arbetat med välgörenhet i de grekiska flyktinglägren och har vid flera tillfällen åkt dit för att lämna över saker som skänkts.

Stort behov
En av de saker som det finns ett behov av är barnvagnar. Strax före jul åkte de ner med 120 vagnar, för ett par veckor sedan ytterligare 300 och nu hoppas de kunna samla in ännu fler.
– Vi har varit igång i tre dagar hittills och redan fått in över 130 stycken runt om i landet. Över 50 av de är i Örebro, säger initiativtagaren Teresa Fröling.

Läs hela artikeln på https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/samlar-in-barnvagnar-till-flyktingar-i-sodra-europa


 

Öppna inlägget (permalänk) »

I mitten av mars rullade nästan 300 insamlade barnvagnar från Skokloster mot de grekiska öarna Samos och Lesbos. Nu ligger barn som lever i flyktingläger i vagnarna. 

– Jag var beredd på en känslostorm. När vagnarna kom grät och skrek vi rakt ut av glädje, säger initiativtagaren Teresa Fröling.

Läs hela artikeln och lyssna på inslaget här https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/nu-har-hundratals-insamlade-barnvagnar-delats-ut-pa-lesbos-och-samos

 

Öppna inlägget (permalänk) »

När Teresa Fröling nominerades till Svenska Hjältar-priset tog insamlingen till flyktinglägren i Grekland osannolik fart. Snart skickas flera hundra barnvagnar ner för att hjälpa barnen som lever i misären.

Tillsammans med Elisabet Grönberg och Natalie Snell Redon är Teresa Fröling organisationen Team Sweden volunteers. Organisationen grundades av Teresa sedan hon varit på plats på Kos första gången, en resa hon gjorde eftersom hon kände att hon ville hjälpa till på något sätt.

– Jag skrev om det på Facebook och ville samla in pengar och förnödenheter och så frågade jag om någon ville följa med. Det slutade med att vi samlade in 100 000 kronor och vi var 18 stycken som åkte ner.

Det blev fler resor och till slut en organisation som nu är på väg att göra ännu en stor insats.

» Klicka här för att läsa hela artikeln på https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/de-samlade-in-300-barnvagnar/repsbs!AqNzjhONs2GyrNTuLt9U8w/

Öppna inlägget (permalänk) »

I Teresa Frölings lada i Skokloster i Håbo står 191 insamlade barnvagnar redo att köras ner till södra Europa i slutet av nästa vecka. Vagnarna ska skänkas till barn i flyktingläger på öarna Lesbos och Samos.

– Vi vill uppmärksamma att flyktingkrisen inte är över. Den syns kanske inte lika mycket i Sverige längre, men människor är fortfarande på flykt.

Läs hela artikeln på denna länk www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/snart-rullar-hundratals-barnvagnar-fran-skokloster-till-flyktinglager-vid-medelhavet

Öppna inlägget (permalänk) »

SVT visade ett inslag som handlar om våran insamling av barnvagnar. Du kan se inslaget på denna länk https://www.svtplay.se/video/21219267/lokala-nyheter-uppsala/svt-nyheter-uppsala-22-feb-18-33 och nyheten av oss börjar 06:08 minuter in i programmet.
 

Öppna inlägget (permalänk) »
Klicka på bilden för att läsa hela artikeln hos Aftonbladet Klicka på bilden för att läsa hela artikeln hos Aftonbladet

Livet i ett av Greklands värsta flyktingläger, Moria, är miserabelt. Det är överbefolkat, har invaderats av råttor och över vintern har stora regnmängder förvandlat lägret till en lervälling.

– Vi ville skapa så bra förutsättningar som möjligt för bebisarna, att få upp dem från den kalla marken, så vi började samla in barnvagnar, säger Teresa Fröling, grundare av Team Sweden volunteers.

» Läs hela artikeln på Aftonbladet
 

Öppna inlägget (permalänk) »
Bild: Anna Edlund Bild: Anna Edlund

Förra hösten, samtidigt som flyktingkrisen eskalerade och Grekland fick dra ett tungt lass, reste Isa Nordeld till Aten för att studera. Vid läsårets slut bestämde hon sig sedan för att volontärarbeta i ett flyktingläger – något som skakade om hennes värld.

Hon hade tidigare passerat lägret, på väg för att hoppa på en av färjorna till de grekiska öarna. 
På distans hade Isa Nordeld sett vad hon då upplevde som ett kaos. I Atens hamn, på en parkeringsplats samt under motorvägen, hade mängder av människor på flykt från bland annat Syrien och Afghanistan – en stor del av dem barnfamiljer – blivit strandade i ett inofficiellt tältläger.
– Första dagen var helt underbar, utbrister Isa när hon ska berätta om sin tid som volontär i hamnen. Det var så lätt att med en gång få kontakt med människorna i lägret.
Hon gör en kort paus och lägger sedan till: 
– Men jag var chockad över hur situationen såg ut, hur de bodde. Nu förstod jag att människorna verkligen levde i de här tälten – sov utan madrasser. Insikten kom över mig, fast jag blev inte så känslosam just då. Sorgen kom senare. Jag tror att alla som volontärarbetar på ett liknande sätt går igenom det – först chock, sedan sorg.

Läs resten av artikeln här

Öppna inlägget (permalänk) »

Senaste mediaklippen:

Arkiv

Skänk oss en gåva

Swisha till nr 1233559408
Bankgiro: 5203-5052
Plusgiro: 786278-2


Orgnr: 802498-7532  • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2


 

© Team Sweden Volunteers


Team Sweden Volunteers


 

Volontärresor, volontärresa, volontär, flyktinghjälp, flyktingar, Aten, Kos, Grekland, refugee, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger