mobil-header3

Här visar vi artiklar där organisationen och våra volontärer uppmärksammats i media:

Gensvaret blev stort när Anita Gunhammar tillsammans med Loppan startade en insamling till flyktingarna från det nerbrunna lägret Moria på Lesbos. Nu är lastbilen med nödhjälpen på väg mot Grekland.

I lördags lämnade en lastbil Strandbaden, den var full med nödhjälp till flyktingar i Grekland. Ett hundra kubikmeter proppat med 260 barnvagnar, 827 ryggsäckspaket till större barn och 765 babypaket för de yngre åkte i väg.

Läs hela artikeln i Helsingborgs Dagblad  (betalsajt)

Öppna inlägget (permalänk) »
Klicka på bilden för att se inslaget på SVT Klicka på bilden för att se inslaget på SVT

Efter branden i flyktinglägret Moria på grekiska ön Lesbos i början på september är läget för migranterna kritiskt. Rebecka Larsson har startat en insamling av barnvagnar och andra förnödenheter i Halmstad. Hon hoppas på stor uppslutning.

Det var den 9 september som Europas största flyktingläger Moria eldhärjades. Rapporter vittnar om att situationen för migranterna är svår.

Rebecka Larsson hoppas nu att hon, genom organisationen Team Sweden volunteers, ska kunna fylla en 200 kvadratmeter stor lokal på Slottsmöllan i Halmstad med grejer, som sedan ska köras med lastbil till Moria.

– Jag skänkte själv en barnvagn till insamligen förra året, och startade också ett upprop kring en insamling. Då fick jag ihop ett släp med grejer, nu vill jag att det ska bli ännu mer, säger hon.

Se klippet där Rebecka förklarar mer om insamlingen och sitt engagemang på den här länken.
 

Öppna inlägget (permalänk) »

Nu är alla barnvagnar från Skokloster levererade till Lesbos.

"Det var rätt galet" säger Teresa Fröling som var en av kvinnorna på plats.

Hittills har 1 700 barnvagnar nått lägren i Lesbos, Athen, Larissa och Malakasa. Alla med hjälp av  Skoklosterbon Teresa Fröling och Team Sweden Volunteers medlemmar. Bilderna från lägret i Lesbos visar barnen i vagnarna och deras mammor som nu har det lite lättare även om många fler har ett stort behov av hjälp. Några av volontärerna som var med uttrycker tacksamhet över sina egna liv samtidigt som de ändå känner att de gjort något för andra människor. 

– Vi har sett glädjen och tacksamheten i mammornas ögon när de har fått en barnvagn och ett hygienpaket. Nu kan de ta sina barn från sina fruktansvärt primitiva tält och smutsen i Moria till affären, eller ta sin familj på en ”picknick” och äta sin mat vi strandkanten, säger Carola Nämberg. 
– Jag vill bara gråta och det har vi gjort under dessa dagar. Vi måste lova varandra att inte stänga av våra känslor bara för att det är så jobbigt.

Läs hela artikeln på den här länken www.eposten.se/nyheter/barnvagnarna-antligen-framme-i-lesbos-unt5455922.aspx

 

Öppna inlägget (permalänk) »

Team Sweden Volunteers ser till att inget barn behöver sova på marken och har nu samlat ihop cirka 1 700 barnvagnar och andra förnödenheter som ska skickas till Lesbos och Aten i Grekland.

Det är en gråkall dag i slutet av oktober och den sista dagen innan alla barnvagnar ska vara färdigpackade för vidare transport med lastbil och färja innan de slutligen når flyktinglägren i Lesbos och Aten där de beräknas vara framme den 15 november. Förutom de volontärer från hela världen som är på plats i Grekland kommer Teresa Fröling från Skokloster att vara där och hjälpa till när transporten anländer. Organisationen  Team Sweden Volunteers startade 2015 men idén med att samla in barnvagnar började förra året i oktober. Inklusive de 500 som lämnats in nu är det totalt 1 700 vagnar som under året lämnats in av människor i hela Sverige. Mellan vagnarna packas filtar, skor, liggunderlag, åkpåsar, sovsäckar, blöjor och mjölkersättning för att pallarna ska bli så fulla som möjligt...

Läs hela blogginlägget här www.eposten.se/nyheter/barnvagnar-skeppas-till-flyktinglager-unt5439554.aspx
 

Öppna inlägget (permalänk) »

Vintern närmar sig med stormsteg, och i stora flyktingläger i Grekland blir det allt svårare att hålla värmen. Nu pågår en insamling av barnvagnar runt om i Sverige – bland annat i ett garage i Danderyd.

Sedan 2015 har organisationen Team Sweden Volunteers samlat in förnödenheter till flyktingläger i Grekland. Fokus ligger på barnvagnar, och volontärer runt om i landet hjälps åt att anordna uppsamlingsplatser dit folk kan komma och skänka sådant de anser sig kunna avvara.

– Det är extremt många barn som lever under väldigt tuffa förhållanden. Att sova direkt på marken när det är kallt går inte när man är så liten, säger Ellinor Strömstedt, ansvarig för området Danderyd/Lidingö.

Läs hela artikeln i tidningen här www.stockholmdirekt.se/nyheter/hon-samlar-barnvagnar-till-flyktinglager-i-grekland/repsjC!wvDIUovtKsp6Tokay9Ng/

 

Öppna inlägget (permalänk) »

Här i Sverige börjar många redan bäva inför den tilltagande kylan. Även i flyktinglägrena på Grekland kommer vintern, men där är man inte lika förberedda. Hanna Håwi från Göteborg är en som försöker hjälpa till – genom att samla in barnvagnar.

– Man vet ju bara det som man ser på bilder och i nyheterna. Men det räcker för att agera tycker jag, säger Hanna Håwi som frivilligt samlar in barnvagnar till förmån för det flyktingläger som ligger utanför den lilla orten Moria på ön Lesbos i Grekland.

”Barnen sover på lervälling”
Lägret har flera tusen fler boende än vad kapaciteten tillåter. Ett av problemen som uppstår är att många måste sova direkt på marken, även små barn. För att hjälpa till har man på flera orter i Sverige startat insamlingar av barnvagnar för att skicka ner till ön. Nu även i Göteborg tack vare Team Sweden volunteers, Comfort hotel Göteborg och Hanna Håwi som hittills fått ihop 37 barnvagnar.

– Jag tror att det kommer betyda oerhört mycket. Det är lervälling på marken där barnen sover och det är fruktansvärt, vi måste få upp barnen från marken, säger hon.

Läs hela artikeln och se filmklipet från Hanna här: 
www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/barnvagnar-samlas-in-till-overfullt-flyktinglager
 

Öppna inlägget (permalänk) »
Rebecka Larsson, Halmstad Rebecka Larsson, Halmstad

De senaste dagarna har sydhallänningar skänkt barnvagnar, täcken och liggunderlag till en hjälporganisation. Sakerna fraktas snart till barnfamiljer i flyktingläger i Grekland.
Det är hjälporganisationen Team Sweden Volunteers i Halmstad som i två dagar samlat in bland annat barnvagnar som ska skickas till i det stora flyktinglägret utanför Moria på Lesbos, Grekland.
Där är över 12.000 personer i ett flyktingläger anpassat för 2.500. Barnen ligger direkt på marken.
– Målet är att få upp barnen från marken för nu kommer vintern, säger, halmstadbon och volontärarbetaren Rebecka Larsson som sköter insamlingen i södra Halland.

Lyssna på hela intervjun här  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=7320167
 

Öppna inlägget (permalänk) »

Rebecka Larsson tröttnade på att sitta hemma på soffan utan att göra något. Nu håller hon en insamling där Halmstadborna får chansen att skänka barnvagnar, sovsäckar och annat nyttigt till flyktinglägret på Lesbos i Grekland.

Se mer info i vårt facebook-inlägg här:
www.facebook.com/teamswedenvolunteers/posts/940265719656609

eller läs hela artikeln här (kräver abonnemang på tidningen): 
www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/halmstadbo-samlar-barnvagnar-till-flyktingbarn-1.19097226
 
 

Öppna inlägget (permalänk) »

Senaste mediaklippen:

Arkiv

Skänk oss en gåva

Swisha till nr 1233559408
Bankgiro: 5203-5052
Plusgiro: 786278-2


Orgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2


 

© Team Sweden Volunteers


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling