mobil-header3

Om organisationen Team Sweden Volunteers

Teresa med ett flyktingbarn i Greklan 2015 Teresa med ett flyktingbarn i Greklan 2015

Team Sweden Volunteers är en förening som startades i slutet på 2015 av Teresa Fröling som bestämde sig för att hon ville göra skillnad i flyktingkrisen.

Vi bildade en förening likt alla andra som startar en förening gör med stadgar, styrelse, kassör och revisor.

Alla vi i styrelsen gör allt arbete ideellt och vi försöker hålla nere alla kostnader. Vi betalar bankavgifter, för en hemsida och så betalar vi för vårt lager där vi förvarar våra insamlade saker som ska skickas till Grekland. I övrigt har vi inga kostnader utan vårt mål är att alla insamlade pengar ska gå till att hjälpa människor i nöd. Vi lägger mycket av de insamlade pengarna på frakt- och transportkostnader då vi skickar insamlade saker regelbundet till de olika flyktinglägren i Grekland.

De senaste åren har vi satsat på att samla in barnvagnar och vi har skickat ca 4000 barnvagnar under 2 års tid. Detta är något vi är väldigt stolta över. Vi har också skickat blöjor i mängder, välling, mjölkersättning, filtar, sovsäckar, liggunderlag och tält.

Många stickar och virkar till oss och det skickar vi också ner och vi har även gjort tusentals färdiga barn- och babypaket som skickats och delats ut.

Vi är sju kvinnor i styrelsen och är väldigt beroende av volontärers hjälp och i år har vi haft ett hundratal volontärer som engagerat sig med oss. Volontärerna har samlat in, packat, hämtat och lämnat saker.

Vi har flera företag som skänkt saker till oss i större volymer och även företag och föreningar som skänkt pengar till oss till bland annat fraktkostnader. Vi vill att alla som skänker saker eller pengar till oss ska känna sig trygga med att det når de behövande och vi lägger ut bilder och information regelbundet.

Vi samarbetar med många andra föreningar och organisationer både i Sverige och på plats i Grekland och vi tänker att tillsammans är man starkast. Vi vill att det ska kännas att detta är vår förening tillsammans, att alla som vill kan vara med och göra skillnad, på det sätt man kan.

Vi är transparenta och vill man kan man få ta del av vårt bokslut om man mejlar oss.

”Ingen kan göra allt men alla kan göra något är vårt motto” och även om det känns som en droppe i havet så gör det en enorm skillnad för de människorna vi hjälper.

Vill man bidra till vårt arbete så kan man skänka pengar till oss via Swish, plusgiro eller bankgiro.

Styrelsen 2020

Ordförande: Teresa Fröling
Vice ordförande: Natalie Snell Redon
Kassör: Siv Rogne
Styrelseledamot: Carola Nämberg
Styrelseledamot: Malin Storbacka
Styrelseledamot: Josefin Johansson
Suppleant: Katerina Tsouplaki
Revisor: Kerstin Eriksson

Bild från vänster: Teresa Fröling, Ordförande. Natalie Snell Redon, Vice Ordförande. Siv Rogne, Kassör. Carola Nämberg, Styrelseledamot. Malin Storbacka, Styrelseledamot. Katerina Tsouplaki, Suppleant. Ej med på bild: Josefin Johansson, Styrelseledamot och Kerstin Eriksson, Revisor.
Bild från vänster: Teresa Fröling, Ordförande. Natalie Snell Redon, Vice Ordförande. Siv Rogne, Kassör. Carola Nämberg, Styrelseledamot. Malin Storbacka, Styrelseledamot. Katerina Tsouplaki, Suppleant. Ej med på bild: Josefin Johansson, Styrelseledamot och Kerstin Eriksson, Revisor.
Scanna QR-koden med din mobil för att enkelt skänka oss ett bidrag via Swish! Scanna QR-koden med din mobil för att enkelt skänka oss ett bidrag via Swish!

Skänk en gåva och hjälp människor på flykt!


Swish: 1233559408

Plusgiro: 786278-2

Bankgiro: 5077-9370


Orgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2

© Team Sweden Volunteers


Integritetspolicy


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling