mobil-header3

Om organisationen Team Sweden Volunteers

Hur det började

Teresa Fröling Teresa Fröling

Den 24 september 2015 gjordes den första resan till Kos för att göra skillnad för människor på flykt. Initiativtagaren till första resan var Teresa Fröling som bestämt sig för att åka till den ö hon håller så kärt, som var hårt påverkad av flyktingströmmen.

Via sociala medier och tidningsartiklar i Enköpings Posten uppmanades medmänniskor att skänka förnödenheter och pengar och vi erbjöd även andra att följa med. 18 personer med samma mål och vilja, flög tillsammans med 1,5 ton förnödenheter och ca 100.000 kr för att göra vad vi kunde för människor i nöd. Ett företag som heter Knightec skickade ner ytterligare 2,7 ton förnödenheter till oss som vi tog emot och distribuerade ut.

Vi reste ner med det gemensamma namnet och inställningen "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Efter några dagar på Kos, och efter en otroligt stor insats så visste alla andra volontärer och organisationer vilka de 18 personerna från Sverige var, vi blev "Swedish team".

Efter resan valde de flesta att fortsätta engagera sig på något sätt, några ville hjälpa på hemmaplan och några valde att fortsätta med och utveckla den grupp vi nu blivit. Vi döpte om oss till Team Sweden Volunteers och efter andra resan så ansökte vi om att bli en organisation.

Den 10:e december 2015 blev vi officiellt registrerade som en ideell förening (org.nr 802498-7532) med målet att hjälpa människor i nöd.

Vårt motto är:
"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"
vilket vi försöker förmedla till alla våra volontärer. Att man kanske inte kan hjälpa alla, men man kan alltid göra skillnad för någon.

Från och med första resan i september 2015 fram tills januari 2016 fokuserade vi på att ordna en veckas resa varje månad, till Kos.

Sedan vintern 2015/2016 har vi insett att vi behöver ändra vårt sätt att planera volontärresorna. Behovet av volontärer är stort och fler och fler visade intresse för att åka med oss och arbeta. Därför har vi bestämt att vi ordnar resor så att det alltid finns volontärer från Team Sweden Volunteers på plats där behovet är som allra störst.

Skänk en gåva och hjälp människor på flykt!

Swish: 1233559408
Plusgiro: 786278-2

Hur arbetet fortsätter

Barn som ritar tillsammans med våra volontärer Barn som ritar tillsammans med våra volontärer

Vi har befunnit oss på plats i Aten men nu gör vi istället resor med punktinsatser då behovet ser annorlunda ut. Detta kan komma att ändras då flyktingkrisen ändras hela tiden. Vi följer behoven och vill vara flexibla i våra hjälpinsatser. Vi gör även insatser i Sverige, runt om i landet, och tittar även på möjligheterna att hjälpa mer internationellt.


Vi behöver volontärer, förnödenheter och ekonomiska bidrag som tillsammans gör skillnad för de människor som lämnat allt bakom sig för drömmen om ett liv i trygghet.

När det är dags att göra en resa för att hjäpa till på plats hjälper vi alla våra volontärer att boka resa och boende etc innan det är dags att åka iväg. Vi ger dem all information som kan behövas på plats; kartor som har alla viktiga platser utmärkta, västar och mössor med vårt tryck, grekisk mobiltelefon och kontaktinformation till de organisationer vi samarbetar med etc.

Vårt mål är att alla donerade pengar oavkortat ska gå till människor i nöd och därför står alltid varje volontär för sin egen resa, sitt boende, eget uppehälle och delar kostnad för hyrbil.

Teresa Fröling med ett barn i hamnen i Aten 2016
Teresa Fröling med ett barn i hamnen i Aten 2016

Insamling av barnvagnar till flyktinglägren

Den senaste tiden har vi haft fokus på att samla in barnvagnar som vi skickar ner till flykingläger i Grekland. 

I slutet av 2019 hade vi skickat ner över 1700 barnvagnar och lämnat dessa till lyckliga flykingfamiljer. 

Läs mer om pågående insamlingar på sidan InsamlingarOrgnr: 802498-7532 • Swish: 1233559408 • Plusgiro: 786278-2


 

© Team Sweden Volunteers


Team Sweden Volunteers


 

volontärer, flyktinghjälp, Aten, Kos, Grekland, Lesbos, Moria, hjälp till flyktingar, hjälp flyktingar, Refugees Welcome, hjälporganisation, insamling till flyktingar, insamling av kläder, insamling av pengar, insamling av saker, insamling av barnvagnar, resor till flykingläger, hjälp till flyktingläger, TSV, barnvagnsinsamling